Praktisk, morsomt og umiddelbar verdi

Anvendt impro handler om å anvende teknikker og øvelser fra improvisert teater til erfaringsbasert læring. Kursene, som holdes av Marius Opheim Thomassen, passer spesielt godt om man ønsker å trene ferdigheter eller oppnå effekter relevant for følgende områder:

Sitter du mye i møter? Leder du arbeidsgrupper, eller strategi- eller designprosesser? Å anvende impro fremmer blant annet samarbeid, utforskning og idégenerering. Impro styrker sentrale ferdigheter som det å kunne lese et rom, fleksibilitet, samt toleranse for usikkerhet.

Ønsker din organisasjon et kurs med Anvendt Impro i dag? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. Jeg kan sette meg inn i deres behov og foreslå et egnet opplegg.

Gjennom ulike øvelser jobber vi med lytting, tilstedeværelse, tydelig formidling, kroppsspråk og en rekke andre ferdigheter og tema. Det er lett å tilpasse opplegget til deres konkrete behov. Det fine med impro er at det bringer mennesker sammen, noe som gjør det til et annerledes kurs, eller som et interessant innslag i en utviklingsplan eller jobbsamling.

Impro gir dokumenterte positive effekter. Øvelsene gjør ledere flinkere til å få med seg kritisk informasjon og til å ta informerte beslutninger.

Selgere kan trenes i å analysere situasjoner raskt og tilpasse seg kunders behov. I ett studium oppnådde selgere sterkere resultater gjennom trening i improteknikken «Ja, og…».

Illustrasjon av hvordan hjernen opererer

Historien bak AnvendtImpro.no

Kunnskap om impro som formidlet i podcasten Karriere Oslo

Mai 2023 var Marius gjest i podcasten Karriere Oslo.

Samtalen med Adine Dørum handlet om improvisert teater, anvendt improvisasjon og hvilken relevans det kan ha for bedrifter, selvledelse, følelser og tverrfaglighet i karrieren.

Samtalen finner du her på Spotify.

Publikasjoner

Artikkel om anvendt impro på Forskersonen.no

I en artikkel publisert på Forskersonen.no kan du lese om hvordan anvendt impro helt konkret kan hjelpe i kontekst av lederutvikling. Når vi oppfatter noe, om noen, basert på tidligere erfaringer og kognitive modeller, kan vi si at vi tar snarveier. Vi effektiviserer bruken av vår egen hjernekapasitet, hvilket kan lede til dårlige og forhastede beslutninger.

Gjennom trening i improvisasjon kan ledere lære å identifisere når dette skjer, og utvikle teknikker som håndterer det.